#1 Sisyfos, munk eller ridder?

April 22, 2016

Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.

I #1 Sisyfos, munkeller ridder? har Nalle besøg af podcastværten Rix Untidt fra Radio MS& Rixpod.dk. Det er blevet til en meget bred samtale om, hvordan alle menneskertil tider udfordres af det levede liv.

Og dét spænder vidt; fra et græsk knallertuheld og uforløstsex til Rix og Nalles respektive handikap. Rix har haft sclerose i årtier, mensNalle har et kronisk smertehandikap pga. et trafikuheld i 1990. Ret hurtigt føreralt det til en tankevækkende snak om, hvorfor de begge så alligevel ikke lige tagerlivet af sig selv hver morgen, når de vågner?

Men bare rolig; det er faktisk en ret så opløftende TALK! Samtalen udvikler sig nemlig hurtigt til en bred filosofisk snak om livet og døden og ikke mindst alt det imellem. For det ér jo et fælles vilkår; det eneste vi ved med 100 % sikkerhed, er, at vi alle skal dø. Noget, der til tider sgu’ er lidt vel svært at komme overens med! Så, hvordan gør man så det? Ja, også det forsøger Rix og Nalle lige at finde en god og fælles løsning på; alt sammen på blot 27 minutter!

 

Udfordringen for alle mennesker er jo, at vi SKAL leve det liv, vi nu har. Og her kan myten om Sisyfos måske hjælpe til; tænker Nalle. Mens Rix dog argumenterer for, at det nok især er evnen til at være munk fremfor en ridder, der hjælper en til det gode liv… Lyt med og hør, om det ikke også gælder for dig?

00:0000:00

Facebook Comments: